28 Temmuz 2010 Çarşamba

Hişt, Hişt!


''Nereden gelirse gelsin; dağlardan, kuşlardan, denizden, insandan, hayvandan, ottan, böcekten, çiçekten. Gelsin de nereden gelirse gelsin!.. Bir hişt hişt sesi gelmedi mi fena. Geldikten sonra yaşasın çiçekler, böcekler, insanoğulları...'' Sait Faik, 'Hişt, Hişt!'
Bedenimin telaşeli, ruhumun dingin olduğu bir akşam. Ne yazacağımı bilmeden, Roland Barthes'in dediği gibi sadece harflerin akışını seyretmek için, sadece kalemin ahenkli hareketini seyretmek için yazmak istiyorum. Belki de seslere kulak kesilip uzun uzun yürümeli.
Hişt, Hişt!

2 yorum:

  1. Merhaba, Bu yaziyi net olarak anlayamadim. Muhtemelen Sait Faik'ten hatirlayamadigim icin ya da okumamisimdir. Yazida "..." arasinda olan kisim Sait Faik'e mi ait? Oyle ise bunun alinti oldugu daha net belirtilmeli. Degilse yani sen yazmis olabilirsin. Cok guzel bir yazi olmus, 1 Kasimdaki yazi gibi cok sirin. Sait Faik'e aitse hangi eserinden alinti oldugu yazilmali bence. Bu fotograf Sait Faik'e ait oldugunu biliyorum. ama altinda atiyorum: Sait Faik, 1937 Burgazada fotografci: Bilinmiyor veya.. diye yazsa diye dusundum.
    Nurdan

    YanıtlaSil
  2. Evet tırnak içi Sait Faik'in "Hişt, Hişt" adlı öyküsünden, tırnağın sonunda yazmışım aslında :)
    Fotograf ise internetten ne çıkarsa bahtıma diye bulunmuş bir görsel. Nerde çekildiği aldığım yerde de yazmadığından, kaynaksız ve yorumsuz eklendi.

    YanıtlaSil